MALZEMELER
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
İÇERİSİNE
- 500 gr. beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın.
- Yufkalardan 1 tanesini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine bir fırça ile 1-2 kaşık sosundan sürün.
- 10 adet yufkayı anlatılan şekilde üst üste yerleştirin. En üste sos sürmeyin.
- Peyniri ufalayın. Maydanozları küçük doğrayıp karabiberle beraber peynire karıştırın.
- Peynirin 1/3 kadarını yufkanın üzerine serpin. Üzerine 10 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirin.
- En üste sos sürmeyin ve peynirli içi serpin.
- Bütün yufkaları bitirince en üstüne kalan sosunu sürün ve bir bıçak ile dilimleyin.
- Yufkaların sosunu iyice çekmesi için buzdolabında birkaç saat veya 1 gün dinlendirin.
- 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder