MALZEMELER
- 1 kg. ıspanak
- 250 gr. kuzu kıyma
- 150-200 gr. tereyağ
- 4 adet yumurta
- Karabiber
- Acı kırmızı pulbiber
- Tuz
YAPILIŞI
Afiyet Olsun!
- Ispanağı temizleyin. İyice yıkayın. İri doğrayın. Sıcak suda bir taşım kaynatın. Hemen ocaktan alın. Süzgeçte süzün. Sadece süzün sıkmayın (*burası çok önemli*). Ispanaklar sulu ve biraz dirice kalmalı, erimemelidir.
- Ayrı bir tavada kıymayı 3 yemek kaşığı su ve bir fiske tuz ile devamlı karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu verip çektikten sonra 3 kaşık tereyağ ekleyerek kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
- Ispanakları kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırıp yayvan bir tavaya yayın. Üzerini kaşık ile düzeltin.
- Tavayı ocağa alın. Ispanakların üzerine yumurtaları aralık bırakacak şekilde kırın.
- Ayrı bir küçük tavada kalan tereyağını iyice kızdırıp yumurtaların üzerine dökün. Yumurtaların üzeri dökülen yağın sıcaklığında pişmelidir.
- Tavanın kapağı kapalı halde 2 dk. kadar kısık ateşte tutun.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine karabiber serpip sıcak halde bekletmeden servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder