MALZEMELER
- 1 kg. ıspanak
- 250 gr. kuzu kıyma
- 150-200 gr. tereyağ
- 4 adet yumurta
- Karabiber
- Acı kırmızı pulbiber
- Tuz
YAPILIŞI
Afiyet Olsun!
- Ispanağı temizleyin. İyice yıkayın. İri doğrayın. Sıcak suda bir taşım kaynatın. Hemen ocaktan alın. Süzgeçte süzün. Sadece süzün sıkmayın (*burası çok önemli*). Ispanaklar sulu ve biraz dirice kalmalı, erimemelidir.
- Ayrı bir tavada kıymayı 3 yemek kaşığı su ve bir fiske tuz ile devamlı karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu verip çektikten sonra 3 kaşık tereyağ ekleyerek kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
- Ispanakları kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırıp yayvan bir tavaya yayın. Üzerini kaşık ile düzeltin.
- Tavayı ocağa alın. Ispanakların üzerine yumurtaları aralık bırakacak şekilde kırın.
- Ayrı bir küçük tavada kalan tereyağını iyice kızdırıp yumurtaların üzerine dökün. Yumurtaların üzeri dökülen yağın sıcaklığında pişmelidir.
- Tavanın kapağı kapalı halde 2 dk. kadar kısık ateşte tutun.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine karabiber serpip sıcak halde bekletmeden servis yapın.
Benzer Yazılar ;
Pankek
03/07/2015 - 0 CommentFırında Peynirli Ekmek
03/07/2015 - 0 CommentSucuklu Mantarlı Omlet
03/07/2015 - 0 CommentBiberli Peynirli Ekmek
24/07/2013 - 0 CommentÇiftlik Omlet
18/07/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
13/07/2013 - 0 CommentFırında Kızartma Patates
12/05/2013 - 0 CommentRende Patatesli Omlet
12/05/2013 - 0 CommentÇılbır
20/04/2013 - 0 CommentSiyah Zeytin Ezmesi
11/03/2013 - 0 CommentYumurtalı Kızarmış Ekmek
05/03/2013 - 0 CommentKrep
21/02/2013 - 0 CommentElma Dilim Patates
21/02/2013 - 0 CommentTaze Çökelek
16/02/2013 - 0 CommentZeytinli ve Pırasalı Ekmekler
09/01/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
31/12/2012 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSucuklu Yumurta
04/07/2015 - 0 CommentFırında Baharatlı Patates
04/07/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder