MALZEMELER
- 1 kg taze börülce
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan (doğranmış)
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su (150-200 ml)
- Tuz
YAPILIŞI
- Börülceleri ayıklayın ve doğrayın.
- Soğanı zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Börülceyi tencereye alın, rengi dönene kadar kavurun.
- Sıcak suyu ekleyin, düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre pişirin. (Benimkinde 20 dakikada pişiyor.)
- Ocağı kapatıp, tencerenin buharını çıkarttıktan sonra tuzunu ekleyin.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Fırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder