MALZEMELER
- 1 kg kuşbaşı kuzu eti(ben kemikli kullandım)
- 4 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı et suyu
- 100gr tereyağı
- 1 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
Bir saat önce pirinçleri tuzlu kaynar suda ıslatın.Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Derince bir fırın tepsisini ocağın üzerine koyun ,içine tereyağını koyun ve soğanı incecik kıyarak hafifçe pembeleştirin.Tane karabiberleri ilave edin,süzülmüş pirinci ve damak tadınıza göre tuz ekleyip harmanlayın ve derince bir fırın tepsisinin içine eşit bir şekilde yayın,üzerine haşlanmış kuşbaşı veya arzu ettiğiniz şekilde (ben yukarıda belirttiğim gibi kemikli parça et kullandım)kuzu etlerini dizin,malzemelerin üzerine dört su bardağı kaynar et suyunu gezirip,sıcak fırında suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra fırınınızı kapatıp on onbeş dakika pilavınızı demlendirin.Pilavınız hazırdır sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder