MALZEMELER
- 1 kg kuşbaşı kuzu eti(ben kemikli kullandım)
- 4 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı et suyu
- 100gr tereyağı
- 1 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
Bir saat önce pirinçleri tuzlu kaynar suda ıslatın.Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Derince bir fırın tepsisini ocağın üzerine koyun ,içine tereyağını koyun ve soğanı incecik kıyarak hafifçe pembeleştirin.Tane karabiberleri ilave edin,süzülmüş pirinci ve damak tadınıza göre tuz ekleyip harmanlayın ve derince bir fırın tepsisinin içine eşit bir şekilde yayın,üzerine haşlanmış kuşbaşı veya arzu ettiğiniz şekilde (ben yukarıda belirttiğim gibi kemikli parça et kullandım)kuzu etlerini dizin,malzemelerin üzerine dört su bardağı kaynar et suyunu gezirip,sıcak fırında suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra fırınınızı kapatıp on onbeş dakika pilavınızı demlendirin.Pilavınız hazırdır sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Makarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentMengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentÖzbek Pilavı
06/12/2012 - 0 CommentSosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 CommentMantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 CommentFırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentFırında Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentDomatesli Labne Makarna
23/06/2015 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Böreği
23/07/2013 - 0 CommentArpa Şehriye Pilavı
13/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder