MALZEMELER
- 1 kg pırasa
- 3 adet havuç
- 1/4 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1çay kaşığı tozşeker
- Tuz
YAPILIŞI
Pırasaları ve havucu ayıklayıp yıkayıp arzu ettiğiniz şekilde doğrayın ,pirinci yıkayın,tencereye önce zeytinyağını sonra pırasa,havuç ve pirinci ekleyin bir çay kaşığı tozşekeri ve bir çay bardağı kadar suyu da ilave ettikten sonra ocağa koyun kaynama elde ettiğinizde kısık ateşte pişirin ocağı kapatmaya yakın tuzunuda ilave edin ve kapatın.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Çömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder