MALZEMELER
- 500 gr cibes
- 1 kahve fincanı ceviz
- 1,5 limonun suyu
- 1 kahve fincanından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- Haşlamak için 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Tencereye suyu koyup, kaynatın.
- Su kaynarken cibesleri bol suyla yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletin ve tekrar temiz suyla yıkayın.
- Kaynayan suya karbonatı ekleyip, su fokurdarken cibesleri ekleyin.
- Cibeslerin haşlanması için dakika veremiyorum ama çatalla köklerini kontrol edebilirsiniz. Çok haşlamayın, kendini salmasın.
- Sosu için limon + yağ +tuzunu, mümkünse el blenderıyla çırpın ya da küçük bir kavanozda sallayın.
- Cibesleri ister bütün , ister ikiye bölüp servis tabağına yerleştirin.
- Sosunu ekleyip, karıştırın. Sos içinde ne kadar beklerse o kadar güzelleşiyor.
- Elinizle kırdığınız cevizleri, soslu cibesin üzerine serpin. Servise kadar buzdolabında soğutun.
0 yorum:
Yorum Gönder