MALZEMELER      
  • 500 gr cibes
  • 1  kahve fincanı ceviz
  • 1,5 limonun suyu
  • 1  kahve fincanından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1  çay kaşığından biraz fazla tuz
  • Haşlamak için  1 çay kaşığı karbonat
      YAPILIŞI      
  • Tencereye suyu koyup, kaynatın.
  • Su kaynarken cibesleri bol suyla yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletin ve tekrar temiz suyla yıkayın.
  • Kaynayan suya karbonatı ekleyip, su fokurdarken cibesleri ekleyin.
  • Cibeslerin haşlanması için dakika veremiyorum ama çatalla köklerini kontrol edebilirsiniz. Çok haşlamayın, kendini salmasın.
  • Sosu için limon + yağ +tuzunu, mümkünse el blenderıyla çırpın  ya da küçük bir kavanozda sallayın.
  • Cibesleri ister bütün , ister ikiye bölüp servis tabağına yerleştirin.
  • Sosunu ekleyip, karıştırın. Sos içinde  ne kadar beklerse o kadar güzelleşiyor.
  • Elinizle kırdığınız cevizleri,  soslu cibesin üzerine serpin. Servise kadar buzdolabında soğutun.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz