MALZEMELER
- 500 gr cibes
- 1 kahve fincanı ceviz
- 1,5 limonun suyu
- 1 kahve fincanından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- Haşlamak için 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Tencereye suyu koyup, kaynatın.
- Su kaynarken cibesleri bol suyla yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletin ve tekrar temiz suyla yıkayın.
- Kaynayan suya karbonatı ekleyip, su fokurdarken cibesleri ekleyin.
- Cibeslerin haşlanması için dakika veremiyorum ama çatalla köklerini kontrol edebilirsiniz. Çok haşlamayın, kendini salmasın.
- Sosu için limon + yağ +tuzunu, mümkünse el blenderıyla çırpın ya da küçük bir kavanozda sallayın.
- Cibesleri ister bütün , ister ikiye bölüp servis tabağına yerleştirin.
- Sosunu ekleyip, karıştırın. Sos içinde ne kadar beklerse o kadar güzelleşiyor.
- Elinizle kırdığınız cevizleri, soslu cibesin üzerine serpin. Servise kadar buzdolabında soğutun.
Benzer Yazılar ;
Kısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder