MALZEMELER
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı kadar tiftilmiş tavuk
- 1 kahve fincanı şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Tencereye tavuk suyunu koyup, ateşin altını açın.
- Tavuk suyu fokurdarken, içine şehriyeleri ekleyin. Tencere kaynarken, ateşin altını kısın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra şehriyeler pişmiş olacak.
- Tiftilmiş tavuk etlerini ekleyin, ara ara çorbayı karıştırın.
- Küçük bir kaseye yumurta sarısı + yoğurt + tuz’u ekleyip, çatalla çırpın.
- Çorbadan 1 kepçe, yumurtalı sosa ekleyip, karıştırın. Bu işlemi 2-3 kez daha yapın ve küçük kasedekileri hızlıca çorbaya ekleyin. Son bir kez daha kaşıkla karıştırıp, ateşin altını kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder