MALZEMELER      
  • 6  su  bardağı  tavuk suyu
  • 1  yumurta sarısı
  • 2  çorba kaşığı  yoğurt
  • 1  su bardağı kadar tiftilmiş  tavuk
  • 1  kahve fincanı şehriye
  • 1  tatlı kaşığı tuz
      YAPILIŞI      
  • Tencereye tavuk  suyunu koyup, ateşin altını açın.
  • Tavuk  suyu fokurdarken, içine şehriyeleri ekleyin.  Tencere kaynarken, ateşin altını kısın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra şehriyeler pişmiş olacak.
  • Tiftilmiş tavuk etlerini ekleyin, ara ara  çorbayı karıştırın.
  • Küçük bir kaseye yumurta sarısı + yoğurt + tuz’u ekleyip, çatalla çırpın.
  • Çorbadan 1 kepçe, yumurtalı sosa ekleyip, karıştırın. Bu işlemi 2-3 kez daha yapın ve küçük kasedekileri   hızlıca çorbaya ekleyin. Son bir kez daha kaşıkla karıştırıp, ateşin altını kapatın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz