MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 küçük patates
- 1 dal yeşil soğan
- 2 dal maydanoz
- 2 dilim kalın kesilmiş etli salam
- 2 yumurta
- Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Patatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayalım.
- Maydanoz ve yeşil soğanın yeşil yapraklarını çok ince kıyalım.
- Salamı iri kibrit şeklinde doğrayalım.
- Tavaya sıyağ ve tereyağını alalım
- Yağ ısınınca patatesleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Salam ve yeşil soğanı ilave edip 1-2 dakika daha çevirelim.
- Cam kasede yumurtaları tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla çırpıp tavaya dökelim.
- Omletin altı pişince tabak yardımıyla döndürülüp üstü de pişirilir.
Benzer Yazılar ;
Rende Patatesli Omlet
12/05/2013 - 0 CommentÇılbır
20/04/2013 - 0 CommentSiyah Zeytin Ezmesi
11/03/2013 - 0 CommentYumurtalı Kızarmış Ekmek
05/03/2013 - 0 CommentKrep
21/02/2013 - 0 CommentElma Dilim Patates
21/02/2013 - 0 CommentTaze Çökelek
16/02/2013 - 0 CommentZeytinli ve Pırasalı Ekmekler
09/01/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
31/12/2012 - 0 CommentSucuklu Yumurta
04/07/2015 - 0 CommentFırında Baharatlı Patates
04/07/2015 - 0 CommentPankek
03/07/2015 - 0 CommentFırında Peynirli Ekmek
03/07/2015 - 0 CommentSucuklu Mantarlı Omlet
03/07/2015 - 0 CommentBiberli Peynirli Ekmek
24/07/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
13/07/2013 - 0 CommentIspanak Mıhlaması
09/07/2013 - 0 CommentFırında Kızartma Patates
12/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder