MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 küçük patates
- 1 dal yeşil soğan
- 2 dal maydanoz
- 2 dilim kalın kesilmiş etli salam
- 2 yumurta
- Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Patatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayalım.
- Maydanoz ve yeşil soğanın yeşil yapraklarını çok ince kıyalım.
- Salamı iri kibrit şeklinde doğrayalım.
- Tavaya sıyağ ve tereyağını alalım
- Yağ ısınınca patatesleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Salam ve yeşil soğanı ilave edip 1-2 dakika daha çevirelim.
- Cam kasede yumurtaları tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla çırpıp tavaya dökelim.
- Omletin altı pişince tabak yardımıyla döndürülüp üstü de pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder