MALZEMELER
- 3 kilo süt (gerekirse 1 su bardağı ekleyin)
- 2 servis kaşığı dolusu nişasta
- 3 servis kaşığı dolusu pirinç unu
- 3 - 3,5 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Süt, nişasta, pirinç unu ve şekeri ocakta devamlı karıştırarak kaynatın. Bir kaç taşım kaynattıktan sonra vanilyaları ekleyin. Mikser ile 5 dk. çırpın.
- 38 cm. çapındaki bir ince alüminyum tepsinin tabanını su ile ıslatıp muhallebiyi içine boşaltın.
- Çok kısık olmayan ocakta, tepsiyi 2-3 dk. aralıklarla çevirerek muhallebinin tabanını yakın.
- Bu işlem yaklaşık 35-40 dk. sürer.
- Tabanını iyice yaktıktan sonra ocaktan alın ve soğuyunca buzdolabına alın.
- En az 6 saat tercihen 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün su ile ıslatılmış bıçak ile kesin. Su ile ıslatınmış ucu keskin bir mala ile tabanını kazıyarak bir dilim alın ve ters çevirerek tabağa yerleştirin.
- İsterseniz aralarına yeşil antep fıstığı veya tarçın serperek sunun. Yanında sade dondurmayı mutlaka bulundurun.
0 yorum:
Yorum Gönder