MALZEMELER
- 4 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 veya 1,5 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzerine 100 gr. tuzsuz yerfıstığı veya badem
ŞURUBU
- 9 çay bardağı toz şeker
- 7 çay bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Şurubu için su ve şekeri 15-20 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kuru malzemeleri çukurca bir kaba dökün. Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş karıştırın. Katı bir boza kıvamına getirin. İrmik cinsine göre bazen 1 çay bardağı süt bazen de daha çok süt ekliyorum.
- Yağlanmış yuvarlak borcam tart kalıbına hamuru yayın. Yerfıstıklarını hamurun üzerine sıra halinde dizin.
- 175 C'de 1 saat kadar pişirin. Önemli olan üzerinin iyice kızarmasıdır.
- Fırından çıkarınca soğumuş şurubu üzerine yavaş yavaş dökün. En az 4-5 saat bekleyin. Hatta birgün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.
- Tatlının üzerini mutlaka açık bırakın. Kapatırsanız yumuşar. Özelliği üzerinin sert olmasıdır.
- İnce bir bıçakla uzun uzun kesin ve servis yapın.
Benzer Yazılar ;
Balparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder