MALZEMELER
- 1 yumurta ( sarısı hamurun içine, beyazı üzerine.)
- 250 gr tereyağı. ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağının yarısı sıvı yağ, yarısı su olacak.
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker. ( tepeleme olacak )
- 1 tatlı kaşığı tuz. ( silme olacak )
- 1 paket kabartma tozu.
- Aldığı kadar un. ( yumuşak bir hamur olacak )
ÜZERİ İÇİN
- Susam.
- Çörek otu.
YAPILIŞI
Un ve kabartma tuzu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına koyalım ve güzelce karıştıralım. Daha sonra kabartma tozunu ve aşamalı olarak unumuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. ( Kesinlikle hamurumuz sert olmamalı. )Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Kolay Su Böreği(Tepsi Böreği)
26/07/2013 - 0 CommentKurabiye
18/07/2013 - 0 CommentSüpriz Kurabiye
18/07/2013 - 0 CommentBiscuit (Tereyağlı Çörek)
13/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentTahinli Susamlı Kurabiye
09/07/2013 - 0 CommentAkıtma
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 CommentLokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 CommentBiberli Ekmek
04/10/2014 - 0 CommentPatatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Tuzlu Kurabiye
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 CommentPuf Böreği
26/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder