MALZEMELER
- 4 adet patlıcan
- 6 adet sivribiber
- 4 adet domates
- 4 adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- Tuz, kırmızıbiber, kekik,tarhunotu
- İsteğe göre üzerine yoğurt
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Patlıcan,biber,ve kabakları üzerine bir kaç kesik atıp, domatesleri de ikiye bölüp fırında közleyin.
- Fırından çıkarınca biraz soğuduktan sonra , hepsinin kabuklarını soyun ve bir kabın içine küçük küçük doğrayın.
- Sarımsakları dövün ve doğradığınız kabak patlıcan,domates ve biberlerin üzerine ekleyin.
- Tuz, baharat çeşitlerini ve zeytinyağını da ekleyip bütün malzemeleri iyice karıştırın.
- Salatamızı buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
- Üzerine nar ekşisi ve isteğe göre yoğurt gezdirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder