MALZEMELER
- 4 adet patlıcan
- 6 adet sivribiber
- 4 adet domates
- 4 adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- Tuz, kırmızıbiber, kekik,tarhunotu
- İsteğe göre üzerine yoğurt
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Patlıcan,biber,ve kabakları üzerine bir kaç kesik atıp, domatesleri de ikiye bölüp fırında közleyin.
- Fırından çıkarınca biraz soğuduktan sonra , hepsinin kabuklarını soyun ve bir kabın içine küçük küçük doğrayın.
- Sarımsakları dövün ve doğradığınız kabak patlıcan,domates ve biberlerin üzerine ekleyin.
- Tuz, baharat çeşitlerini ve zeytinyağını da ekleyip bütün malzemeleri iyice karıştırın.
- Salatamızı buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
- Üzerine nar ekşisi ve isteğe göre yoğurt gezdirip servis yapın.
Benzer Yazılar ;
Zeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder