MALZEMELER
- 5-6 Patlıcan
- 5-6 çarliston biber
- Bol domates (ben 8-9 tane kullandım)
- Kızartmak için sıvıyağ
- Pulbiber
- Tuz,şeker
- 1 yemek kaşığı Sirke
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Patlıcanları alacalı soyup üstüne bolca tuz döküp suyunuda koyup bekletiyoruz.Kara suyu çıkıncaya kadar bi kaç su değiştiriyoruz. Sonra bol yağda kızartıyoruz ve borcama alıyoruz. Biberlerinden tepesini kesip içini temizleyip kızartıyoruz patlıcanların aralarına yerleştiriyoruz….
- Tavada zeytinyağı,kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri,sirkeyi,pulbiberi tuz ve şekeri katıp sosunu pişiriyoruz.
- Borcamda bulunan patlıcan ve biberlerin üstüne döküyoruz.
Benzer Yazılar ;
Piyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder