Malzemeler :
  • 1 adet yumurta (yapabilirseniz akının birazını üzeri için ayırmaya çalışın)
  • Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı dökme (taneli) yeşil çay
  • Yarım çay bardağı saf kepek (buğday-yulaf farketmez)
  • 2 su bardağı sade yulaf ezmesi veya müsli (eşit ölçüde karıştırabilirsiniz de)
  • 1 su bardağı kadar tam buğday unu (yoğurdunuzun kıvamına göre + / - oynayabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vanilya ve/veya tarçın isteğinize bağlıdır.
Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı kadar susam

Yapılışı:
  • Yumurtanın akının birazını susamları kurabiyelere yapıştırabilmek için ayırın.
  • Kalan tüm malzemeyi - en son unu yavaş yavaş eklemek şartıyla - karıştırın.
  • Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
  • Tepsinize mümkünse yağlı kağıt döşeyin, yoksa iyice yağlayın.
  • Elinizle parçalar koparabileceğiniz bir kıvamı olmayacaktır hamurunuzun. Bu nedenle tepsiye sıralamak için bir su bardağına su koyun ve çorba kaşığını arada batırıp çıkararak hamurunuzdan parçalar alın.
  • Tepsiye çok aralık olmayacak şekilde sıralayın ve üstlerini kaşığın sırtıyla biraz bastırıp yassıltın.
  • Fırçayla  üzerlerine yumurta akını sürün ve susamları parmak uçlarınızla serpiştirin.
  • İyice kızarana kadar fırında pişirin.
  • Biraz ılınınca tepsiden alıp servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz