Malzemeler :
Üzeri için:
- 1 adet yumurta (yapabilirseniz akının birazını üzeri için ayırmaya çalışın)
- Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı dökme (taneli) yeşil çay
- Yarım çay bardağı saf kepek (buğday-yulaf farketmez)
- 2 su bardağı sade yulaf ezmesi veya müsli (eşit ölçüde karıştırabilirsiniz de)
- 1 su bardağı kadar tam buğday unu (yoğurdunuzun kıvamına göre + / - oynayabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- Vanilya ve/veya tarçın isteğinize bağlıdır.
- Yarım çay bardağı kadar susam
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- Yumurtanın akının birazını susamları kurabiyelere yapıştırabilmek için ayırın.
- Kalan tüm malzemeyi - en son unu yavaş yavaş eklemek şartıyla - karıştırın.
- Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
- Tepsinize mümkünse yağlı kağıt döşeyin, yoksa iyice yağlayın.
- Elinizle parçalar koparabileceğiniz bir kıvamı olmayacaktır hamurunuzun. Bu nedenle tepsiye sıralamak için bir su bardağına su koyun ve çorba kaşığını arada batırıp çıkararak hamurunuzdan parçalar alın.
- Tepsiye çok aralık olmayacak şekilde sıralayın ve üstlerini kaşığın sırtıyla biraz bastırıp yassıltın.
- Fırçayla üzerlerine yumurta akını sürün ve susamları parmak uçlarınızla serpiştirin.
- İyice kızarana kadar fırında pişirin.
- Biraz ılınınca tepsiden alıp servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder