Malzemeler :
- 3 su bardağı köftelik (ince) bulgur
- 3 çorba kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
Arası için:
Yapılışı:
- 300-350 gr. kadar kıyma (türü ve yağlılık durumu size kalmış)
- 1 iri baş soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ / tereyağı / margarin (tercihe bağlı)
- 1 avuç dolusu dövülmüş iç ceviz
- Tuz - karabiber - diğer baharat
Afiyet olsun!
- Bulguru bir tencereye alıp üzerine az çıkacak kadar sıcak su dökün, kapağını kapatıp kabarması için bırakın.
- O arada içini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Yağda çevirerek pembeleştirin. Üzerine kıymayı koyup, suyunu çekene dek kavurun.
- En son tuzu, baharatı ve cevizi de ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
- Kabarmış olan bulgura sıvıyağ, tuz, salça, irmik ve yumurtayı ekleyin.
- Bulgur taneleri birbirine iyice tutununcaya yani özleşene kadar yoğurun (iyi yoğurmazsanız, yerken kırıklanıp dökülür)
- Yağladığınız borcam veya benzer büyüklükte tepsiye bulgur karışımının yarısını elinizle bastırarak yayın.
- Arasına kıymalı harcın tamamını koyup, kaşığın sırtıyla düzgünce yayın.
- En üste bulgurlu karışımın kalan yarısını koyun ve yine elinizle bastırarak yaydırın, yani kıymayı kapatın.
- Bıçakla yavaşça ve dağıtmadan dilimleyin.
- 180 dereceli fırına verin.
0 yorum:
Yorum Gönder