Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 Yumurta
- 3/4 su bardağı Süt
- 1 su bardağı Un
- 1,5 kahve fincanı Toz Şeker
- 1 /2 paket Kabartma Tozu
- 1 fiske Tuz
- 30 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Tavayı yağlamak için margarin
Not:
- Bir çırpma kabına yumurta kırılır, süt ve şeker eklenerek, şeker eriyene kadar çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve tuz katılarak, karışım iyice çırpılır.
- Margarinin 30 gr’ ı karışıma eklenerek, margarin dağılana kadar tekrar çırpılır.
- Düz tabanlı geniş teflon tava orta ateşe konur, tava ısınınca kalan margarinden bir çay kaşığı kadarı ile tavanın dibi yağlanır.
- Bir kepçe ile karışımdan alınarak, tek bir noktadan dökerek, karışım çay tabağı genişliğinde akıtılır.
- Tavanın aldığı kadar aynı dökme şekli ile bir kaç daire oluşturulur.
- Tavadaki pankeklerin üzeri göz göz olunca, spatula ile diğer yüzleri çevrilir.
- O yüzleri de pembeleşince, tavadan alınırlar. Tava tekrar bir çay kaşığı kadar margarin ile yağlanır ve karışımın kalanı bitene kadar aynı şekilde pişirilir.
- Kahvaltıda üzerine pudra şekeri, reçel, marmelat yada bal dökülerek yenilebilir.
- Üzerine karamelize edilmiş taze meyve ile de çok lezzetli olur.
0 yorum:
Yorum Gönder