Malzemeler:
  • 1 Yumurta
  • 3/4 su bardağı Süt
  • 1 su bardağı Un
  • 1,5 kahve fincanı Toz Şeker
  • 1 /2 paket Kabartma Tozu
  • 1 fiske Tuz
  • 30 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Tavayı yağlamak için margarin
Yapılışı:
  • Bir çırpma kabına yumurta kırılır, süt ve şeker eklenerek, şeker eriyene kadar çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve tuz katılarak, karışım iyice çırpılır.
  • Margarinin 30 gr’ ı  karışıma eklenerek, margarin dağılana kadar tekrar çırpılır.
  • Düz tabanlı geniş teflon tava orta ateşe konur, tava ısınınca kalan margarinden bir çay kaşığı kadarı ile tavanın dibi yağlanır.
  • Bir kepçe ile karışımdan alınarak, tek bir noktadan dökerek, karışım çay tabağı genişliğinde akıtılır.
  • Tavanın aldığı kadar aynı dökme şekli ile bir kaç  daire oluşturulur.
  • Tavadaki pankeklerin üzeri göz göz olunca, spatula ile diğer yüzleri çevrilir.
  • O yüzleri de pembeleşince, tavadan alınırlar. Tava tekrar bir çay kaşığı kadar margarin ile yağlanır ve  karışımın kalanı bitene kadar aynı şekilde pişirilir.
Not:
  • Kahvaltıda üzerine pudra şekeri, reçel, marmelat yada bal dökülerek yenilebilir.
  • Üzerine karamelize edilmiş taze meyve ile de çok lezzetli olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz