Malzemeler :
  • 2 Adet alabalık
  • 1 Adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Adet yumurta
  • 2 Dilim ekmek
  • 1 Tatlı kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
  • Alabalıkları temizleyip haşlayın.
  • Deri ve kılçıklarını ayıklayın.
  • Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.
  • Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz