Malzemeler :
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 4 Yumurta
  • 1 Çay bardağı un
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • İç Malzeme İçin:
  • 1 Su bardağı iç bezelye
  • 3 Kuru soğan
  • 3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 Çorba kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :
  • Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum.
  • Kıymayı ve fıstığı ilave edin.
  • Kıyma suyunu çekince ocaktan alın.
  • Bezelyeyi haşlayıp süzün.
  • Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın.
  • Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bulguru büyükçe bir kaba alın.
  • Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su döküp, kabarmaya bırakın.
  • Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın.
  • Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun.
  • Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın.
  • Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun.
  • Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın.
  • Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.
  • Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın.
  • Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz