Malzemeler :
  • 1 bağ taze soğan, küçük küçük doğranmış
  • 1 bardak pişirilmiş bezelye
  • 1 bardak haşlanmış barbunya
  • 1 bardak haşlanmış nohut
Sos için :
  • 1 çorba kaşığı fındık yağı
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 100 gr kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 çorba kaşığı portakal suyu
  • Tuz-karabiber
Yapılışı:
Mantar dışındaki tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Mantarı çok ince dilimleyin, sosa ekleyin. Mantarın lezzeti çekmesi için 30 dakika sosu bekletin. Barbunya, nohut, bezelye ve soğanı harmanlayın. Salatanın üstüne sosu gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz