Malzemeler :
- Yarım Kg Barbunya
- 2 Patates
- 1 Havuç
- 1 Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Zeytinyağı
- Yarım Limon
- Tuz
- Şeker
- Su
Üzeri İçin:
- Maydanoz
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- Barbunyaları haşlıyoruz. Soğan ve havucu doğrayıp geniş bir tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz.
- Domates salçasını katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlanan barbunyaları katıyoruz.
- Gerekirse biraz daha sıcak su koyuyoruz. Şeker ve tuzunu katıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Sebzeler iyice piştikten sonra doğranmış maydanoz ile servis ediyoruz.
Etiketler:Barbunya Pilaki,Salata - Meze
0 yorum:
Yorum Gönder