Malzemeler :
  • 2 Su Bardak Buğday
  • 2 Soğan
  • Yarım Kg. Kuzu Gerdan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sosu İçin:
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 1 Çorba Kaşık Salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı :
  • Buğdayı önceden haşlayın. Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun. Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin. Yarım kg. kuzu etini haşlayın ve didikleyin. Kuzu etini tencereye ilave edin.
  • Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün. iyice özleşmesi için. Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu ilave edin. Devamlı özleşene kadar keşkeki pişirin.
  • Sosu için; tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın. Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin. Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz