Malzemeler :
Yapılışı :
- 2 Su Bardak Buğday
- 2 Soğan
- Yarım Kg. Kuzu Gerdan
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Sosu İçin:
- 1 Çorba Kaşık Tereyağı
- 1 Çorba Kaşık Salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Afiyet olsun!
- Buğdayı önceden haşlayın. Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun. Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin. Yarım kg. kuzu etini haşlayın ve didikleyin. Kuzu etini tencereye ilave edin.
- Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün. iyice özleşmesi için. Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu ilave edin. Devamlı özleşene kadar keşkeki pişirin.
- Sosu için; tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın. Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin. Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin.
Etiketler:Et - Tavuk,Etli Keşkek,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder