Malzemeler :
Yapılışı :
- 2 Çorba Kaşık Un
- 2 Çorba Kaşık Salça
- 2 Defne Yaprağı
- 2 Çorba Kaşık Tereyağı
- 1 Su Bardak Et Suyu
- Su
- Tuz
- Kıtırı İçin:
- 4 Milföy Hamuru
- Kaşar Peyniri
- Toz Kırmızı Biber
Afiyet olsun!
- Tencerenin içerisine tereyağını koyarak eritiyoruz. Üzerine defne yaprağı, salça ve unu da ilave edip kavuruyoruz. Önce sıcak su ile kıvamını açıyoruz.
- Sonra et suyunu, soğuk suyunu ve tuzu dökerek kaynamaya bırakıyoruz. Milföy hamurlarının iki tanesinin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz. Üzerine toz biber atıyoruz.
- Diğer iki milföy hamurunu da üzerlerine örtüyoruz. Üzerilerine un serperek merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamurları şeritler halinde keserek kıvırıyoruz.
- Hamurları yağlanmış fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Çorbamız kaynayınca süzgeçten geçirerek servis kaselerine süzüyoruz.
- Pişirdiğimiz milföy çubuklarını da kasenin yanına koyarak servis ediyoruz.
Etiketler:Çorbalar,Kıtır Çubuklu Domates Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder