Malzemeler :
  • 2 Çorba Kaşık Un
  • 2 Çorba Kaşık Salça
  • 2 Defne Yaprağı
  • 2 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 1 Su Bardak Et Suyu
  • Su
  • Tuz
  • Kıtırı İçin:
  • 4 Milföy Hamuru
  • Kaşar Peyniri
  • Toz Kırmızı Biber
Yapılışı :
  • Tencerenin içerisine tereyağını koyarak eritiyoruz. Üzerine defne yaprağı, salça ve unu da ilave edip kavuruyoruz. Önce sıcak su ile kıvamını açıyoruz.
  • Sonra et suyunu, soğuk suyunu ve tuzu dökerek kaynamaya bırakıyoruz. Milföy hamurlarının iki tanesinin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz. Üzerine toz biber atıyoruz.
  • Diğer iki milföy hamurunu da üzerlerine örtüyoruz. Üzerilerine un serperek merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamurları şeritler halinde keserek kıvırıyoruz.
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Çorbamız kaynayınca süzgeçten geçirerek servis kaselerine süzüyoruz.
  • Pişirdiğimiz milföy çubuklarını da kasenin yanına koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz