Malzemeler :
  • Yarım kg kuşbaşı veya parça et
  • 5 adet büyük boy patates
  • 3-4 yemek kağışı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( yarı yarıya biber salçasıda kullanılabilir)
  • 2 baş kuru soğan ( 10-15 adet arpacık soğanda kullanılabilir)
Yapılışı :
Etleri bir tencereye alıp suyunu bırakıp çekene dek pişirelim. Etler kendi suyunu çektiğinde 2 su bardağı kadar kaynar su ekleyip etleri  yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayalım.
Diğer taraftan yemeği pişireceğimiz tencereye  sıvı yağı ve soğanlarımızı ekleyelim, soğanlar pembeleşince salçayı ekleyelim. Salçanın hemen ardından soyulup doğranmış patateslerimizi ekleyelim. İyice karıştırdıklan sonra haşladığımız etleri suyuyla birlikte tenceremize ekleyelim. Yemeğin suyu az gelirse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Not: İri parça et kullanırsanız, bütün patateside sadece dört parçaya bölerek iri doğrayabilirsiniz. Kuşbaşı et kullanacaksanız, patatesleride küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz