Malzemeler ;
Beşamel sosu için malzeme ;
- 1 paket kalın kesme fırın makarna
- Yeteri kadar beyaz peynir
- Yeteri kadar tulum peynir
- Yeteri kadar dereotu
- Yeteri kadar tuz, karabiber(isteğe göre kırmızı biber)
Üzeri için ;
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı ;
- Kaşar peyniri
Makarnayı süzmeyecek kadar suda pişirin. Suyunu çekip pişince altını kapatın. Makarnanın üzerine dereotu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırın.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyin. Karabiber veya muskat ekleyip çırparak pişirin.
Pişen sostan biraz ayırdıktan sonra geri kalanı makarnanın üzerine dökerek karıştırın. Karışımı fırın kabına alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.
Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 170derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Fırında Makarna,Pilav - Makarna
0 yorum:
Yorum Gönder