Malzemeler:
  • 1 paket spagetti makarna
  • 250 gr. kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
Bolonez sos için:Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur(İş günü ise kötü kokmamak için sarımsak kullanmayabilirsiniz)Kıyma bunlara ilave edilir ve kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış domates, salça ve tuz da eklenir, karıştırılır bir süre pişmeye bırakılır. Spagetti makarna kaynamış tuzlu suya kırılmadan bütün olarak atılır ve paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır.(Benim kullandığım makarnanın süresi 9 dak.) Haşlanan makarna süzülür, tabağa alınır ve üzerine bolonez sosu konulup, rendelenmiş parmesan peyniri serpilir. Sıcak sıcak hemen servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz