Malzemeler :

  • 6 adet kalamar (ayıklanmış)
  • 100 gr. karides
  • 100 gr. ahtapot
  • 100 gr. yengeç
  • 200 gr. kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • Kekik
  • Kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Karides, yengeç ve ahtapot yıkanır, temizlenir ve küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve içine dövülmüş sarımsak konulur ve çevrilir. Ardından ahtapot, yengeç ve karides de bu tavaya konulur ve hepsi iyice pişirilir. Bu arada baharatlar da ekilir. Tavanın altı kapatılınca rendelenmiş kaşar peyniri karışıma eklenir ve hepsi iyice karıştırılıp harmanlanır. Diğer tarafta ayıklanmış kalamarlar iyice yıkanır ve en az 1 saat süte konulup bekletilir. Sütten çıkarılınca tekrar yıkanır. Kalamarların içine hazırlanan iç doldurulur. (Çok fazla sıkıştırılmadan ve ağzına kadar tamamen doldurulmadan) Üzerilerine zeytinyağı sürülür, karabiber ekilir ve ızgarada üzerleri hafif pembeleşip ızgara izi belirinceye kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz