Malzemeler :
  • 450 gr dilimli somon ya da 400 gr somon fileto
Marinesi için :
  • 1 yemek kaşığı light yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı Pul Biber
Yapılışı :
  • Somonlarınız derili ve kemikli ise bir fileto bıçağı ile temizleyip küp küp doğrayın.
  • Derin bir kasenin içine küp küp doğradığınız somonları ve marine malzemelerini alıp karıştırın.
  • kabın üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Marine olan somonları şişe dizin. Hafifçe yağladığınız pişirin. Hafif bir salata ile servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz