Malzemeler :
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı margarin (eritilmiş)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı kadar un (yarım bardak fazla ya da eksik olabilir)
Şerbeti için :
  • 4 Su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Yapılışı:
1- Şerbet için su ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
2- 3 su bardağı unu, 1 su bardağı irmiği yoğurma kabına alıp ortasına elinizle bir çukur açın.
3- Kabartma tozu, vanilin, yoğurt, yumurta ve yağları ekleyip yoğurun.
4- Hamur kulak memesi kıvamına gelip kaptan ayrılıncaya kadar azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin.
5- Hamuru 2-3 bezeye bölün üzerine streç film kapatıp kendini toplaması için 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
6- Bezeleri merdane ile 1 cm kalınlığında açın çay bardağı ile daireler kesin.
7- 3 daireyi fotoğraftaki gibi üst üste dizin ve yuvarlayın.
8- Gül şeklini alan hamuru bıçak yardımıyla enine bölün ve 2 adet gül elde edin.
9- Yağladığınız fırın tepsisine ya da büyük bir borcama tatlıları 1 er cm ara ile dizin.
10- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
11- Fırından aldığınız tatlılara soğuttuğunuz şerbeti ilave edin.
12- Ara sıra çevirerek tatlının şerbeti tamamen çekmesini sağlayın. Ilık ya da soğuk servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz