Malzemeler:
- 500gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 subardağı yarma(kırık)
- 1 tatlı kaşığı tuzot
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- İlk önce yarma yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Büyük bir tencereye yoğurt,yumurta,un yavaş yavaş su eklenerek iyice özenır.(yaklaşık 2 litre su ile)keşilmemesi için kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika yarmayla kaynatılır ve altı kapatılır.
- Küçük bir tavada yağ eritilir sonrasırayla salça,nane ,toz biberle kavrulur çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.
- Arzuya göre serviste çorbaya ezilmiş sarımsak ta konur.
- Lezzetine bir kat daha lezzet katılmış olur.
Etiketler:Çorbalar,Yoğurt Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder