Malzemeler:

  • 500gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 subardağı yarma(kırık)
  • 1 tatlı kaşığı tuzot
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
  • İlk önce yarma yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Büyük bir tencereye yoğurt,yumurta,un yavaş yavaş su eklenerek iyice özenır.(yaklaşık 2 litre su ile)keşilmemesi için kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika yarmayla kaynatılır ve altı kapatılır.
  • Küçük bir tavada yağ eritilir sonrasırayla salça,nane ,toz biberle kavrulur çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.
  • Arzuya göre serviste çorbaya ezilmiş sarımsak ta konur.
  • Lezzetine bir kat daha lezzet katılmış olur.
 Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz