Mercimek çorbası için malzemeler :
  • 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su veya daha lezzetli bir çorba için et suyu
Terbiye için gereken malzemeler :
  • 2 çorba kaşığı (40 gr) tereyağ veya isteğe bağlı olarak margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • Yarım çorba kaşığı salça
Mercimek çorbasının yapılışı :
  • Soğanları küp küp doğrayın.
  • Havucu rendeleyin.
  • Sıvı yağı tencereye dökün.
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Tencereye suyu ilave edin ve tuzunu koyun.
  • Havucu ve mercimeği suyun içine ekleyin.
  • Ağır ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimekler kıvama gelince ateşten alın. Eskiler bu işlemi tülbentle yapardı, blendır veya robot kullanarak püre haline getirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin. Üstüne unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 30 saniye kadar daha kavurun.
  • Unlu karışıma 1-2 yemek kaşığı çorba suyu ekleyin. Topaksız hale getirene kadar karıştırın.
  • Ardından karışımı, yavaş yavaş, bir yandan da karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
  • Üzerine limon suyu sıkarak veya dilerseniz üstlerine birkaç maydonoz yaprağı koyarak servis yapın.
 Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz