Lezzetli kavurma yapmak için ete kendi yağı dışında hiç yağ eklemeyin. Etleri başta kısa süreyle kızgın ateşte kavurun. Et kızgın ateşte kabuk bağlayınca suyunu dışarı atmaz. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur.Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanın. Et yemeklerinde tuzu servise yakın atın ki et sertleşmesin.
Kuzu eti kavurmasının yapılışı :
  • Tencereye kuzu etlerini atın. 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyun. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.
  • Kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edin. 1-2 dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 45 dakika kadar pişirin.
  • Son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz