• Lezzetli bir dana eti kavurma yapmak için ete kesinlikle kendi yağı dışında yağ eklemeyin.
  • Etleri önce kısa bir süre kızgın ateşte kavurursanız kabuk bağlarlar. Böylece de suyunu dışarı atmaz, daha yumuşak ve lezzetli olurlar.
  • Tuz, karabiber ve dağ kekiği dışında baharat kullanmamanızı öneririz. Ayrıca tüm et yemeklerinde tuzu servise yakın atarsanız et sertleşmez.

Dana et kavurmasının yapılışı :
  • Tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra etleri ilave edin. Ete kendi yağı dışında kesinlikle yağ ilave etmeyin.
  • Etlerin arasına bir adet bütün soğan koyun. Yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra bir bardak su ilave edin. Kısık ateşte bir saat pişirin.
  • Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak pilavla servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz