Malzemeler :
  • 500 gr kuzu eti (yağlı)
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • İsteğe göre tutam taze nane
  • 1,5 – 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Marul ya da kıvırcık yaprakları
Yapılışı :
  • Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
  • Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
  • Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
  • Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
  • Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz