Malzemeler:
  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr.)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu (tepeleme)
İçi için:
  • Ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:
  • Çekirdek içi ya da çörek otu
Yapılışı:
  • 3,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta akını, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin.
  • En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. (Bu aşamada gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz)
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasına bir delik açın ve deliği büyütün.
  • Ortasına peynir parçaları koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdek serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlayın.
  • Sıcak ya da ılık servis yapın.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz