Malzemeler :
  • 5 su bardağı Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
  • Aldığı kadar ılık su
İçine sürmek için :
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın
Üzerine sürmek için :
  • 50 g margarin veya tereyağı
Yapılışı :
  • Haşhaşı inceltmek için derince bir kâsede haşhaş ve sıvı yağı karıştırın
  • Yoğurma kabında un, maya, tuz ve aldığı kadar su ile çok katı olmayacak şekilde hamur yoğurun.(hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için beklemeyin)
  • Yoğurduğunuz hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın(bezelerin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya göre ayarlayın).
  • Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. Karşılıklı iki ucunu üst üste gelecek şekilde katlayın. Sonra diğer iki ucunu katlayın, katlarken her katına haşhaş sürün
  • Katladığınız kare hamuru merdane ile bir karış büyüklüğünde açın. Katmerlerinizi saç veya teflon tavada önlü arkalı pişirin(pişirirken tavaya çok az margarin veya tereyağı sürün).
Not: Un miktarını istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz. Pak maya(kuru hamur mayası) veya yaş maya kullanabilirsiniz. Kullandığınız maya miktarı çok olmasın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz