Malzemeler ;

  • 1 su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Yarım paket yaş maya,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Aldığı kadar un
İç Malzemeler ;
  • Beyaz peynir,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Çörekotu
Yapılışı ;
  • Geniş bir kaba sütü, zeytinyağını, yumurtanın akını koyun. Mayayı da içine atıp eritin.  Tuz ve şeker de ilave edip aldığı kadar unla poğaça hamuru kıvamında yoğurun. Daha sonra hamuru ceviz büyüklükte biraz büyük ayırın.
  • Şimdi iç harcı hazırlayalım. Geniş bir kaba beyaz peyniri kaşık ile ezin .  Maydanozu da doğrayıp ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra harcımız hazır.
  • Hamurları elimizle, el ayası büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına peynirli harçtan koyarak uçlarını kapatıp yuvarlıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp hepsini dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz