Malzemeler ;
  • 1 kg kabukları ve çekirdekleri ayıklanıp iri doğranmış bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet iri boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Süslemek için:
  • Kırmızı pul biber
  • Taze nane yaprakları
Yapılışı ;
  • Çorbayı hazırlayacağınız tencereyi ortanın biraz üzerinde bir ısıya koyunuz. Tencereye zeytinyağ ve tereyağını koyup soğanları ilave ediniz. Arada karıştırarak yaklaşık 8 dakika kadar, soğanlar hafif saydam bir hal alıncaya kadar pişiriniz.
  • Tavuk suyu, tuz ve kabakları ilave edip kaynama noktasına gelinceye kadar pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak, yaklaşık 20 dakika, kabaklar yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar pişiriniz.
  • Kabaklar piştikten sonra el blenderi ile malzemeleri pürtüksüz hale getiriniz. Karabiber ve muskat ekleyip karıştırnız. (El blenderiniz yoksa, delikli bir kepçeyle pişmiş kabak ve soğan tanelerini mutfak robotuna aktarıp orada çekiniz. Pürtüksüz hale gelince tekrar çorba tenceresine aktarıp karıştırınız.)
  • Isının altını kapatıp, kepçe yardımıyla kaselere aktararak sıcak olarak servis yapınız. Servis yapmadan önce kırmızı pul biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilir veya arzunuza göre farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz