Malzemeler :

  • 1.5 su bardağı litre süt
  • 1.5 su su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı ve arzu edilen ölçüde kullanılabilir)
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Yarım litre su (arzu eden su yerine süt kullanabilir)
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 5 yemek kaşığı kakao
Süslemesi için :
  • Renkli taze meyveler
  • Hindistan cevizi rendesi
  • Pudra şekeri
  • Çikolata rendesi
  • Krem şanti
  • Taze nane yaprakları v.s
Yapılışı :
  • Orta boy bir karıştırma kabına, nişasta,pirinç unu, kakao ve vanilya koyup bu kuru malzemeleri karıştırınız.
  • Karıştırmış olduğunuz kuru malzemeleri yarım litre su ile pürtüksüz olana kadar, tel çırpıcı ile tekrar karıştırınız.
  • Orta boy bir tencereye 1.5 litre sütü koyup ılıklaşıncaya kadar, ortanın biraz üzerinde bir ısıda ısıtınız.
  • Ilıklaşmış süt içersine şeker ve çikolatayı katıp arada karıştırınız.
  • Çikolata eriyince diğer tarafta su ile karıştırmış olduğunuz malzemeleri süt karışımına azar azar ilave ediniz ve ilave ederken karıştırmaya devam ediniz. Bütün malzemeler birbirine karışınca, arada sık sık karıştırarak, hafif koyu bir kıvam alana kadar pişiriniz. Üzerinde kabarcıklar oluşan malzemeyi 1-2 dakika daha pişirip ısının altını kapatınız.
  • Pişmiş malzemeyi daha ünceden hazırlamış olduğunuz servis kaplarına, bir kepçe yardımıyla eşit olarak paylaştırınız.
  • Servis kaplarına koyduğunuz ve henüz sıcak olan supangleyi oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakınız. 2-3 saat kadar soğuduktan sonra arzunuza göre süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz