Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 3-5 kiloluk hindi
- 10-15 adet arpacık soğan
- 10-15 adet soyulmuş kestane
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı balsamik sirke
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 kök taze zencefil
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Afiyet olsun!
- Zencefili rendeleyin.
- Zeytinyağı, sirke, soya sosu ve tüm baharatları güzelce karıştırın.
- Yıkadığınız hindiyi hazırlamış olduğunuz sosla iyice ovalayın.
- Hindiyi en az 2 saat ,mümkünse 1 gece dinlendirin.Arada bir alt üst edip ovalayın.
- Unladığınız fırın poşetine hindiyi koyun.Kalan sosa soyulmuş arpacık soğanları ve kestaneyi ekleyip karıştırın, hindinin içini doldurun.Tüm sosu da fırın poşetine dökün.Ağzını bağladığınız fırın poşetini 5-6 yerinden delin.
- Hindiyi 200 dereceye ısıttığınız fırında 1,5-2 saat pişirin.(Pişince bacakları gövdeden ayrılıyor.)
- Fırın poşetini kesip, dilimleyerek servis tabağına alın.Üzerine sosundan gezdirin.
Etiketler:Et - Tavuk,Fırında Hindi
0 yorum:
Yorum Gönder