Malzemeler ;
  • 3-5 kiloluk hindi
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 10-15 adet soyulmuş kestane
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı balsamik sirke
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 kök taze zencefil
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı ;
  • Zencefili rendeleyin.
  • Zeytinyağı, sirke, soya sosu ve tüm baharatları güzelce karıştırın.
  • Yıkadığınız hindiyi hazırlamış olduğunuz sosla iyice ovalayın.
  • Hindiyi en az 2 saat ,mümkünse 1 gece dinlendirin.Arada bir alt üst edip ovalayın.
  • Unladığınız fırın poşetine hindiyi koyun.Kalan sosa soyulmuş arpacık soğanları ve kestaneyi ekleyip karıştırın, hindinin içini doldurun.Tüm sosu da fırın poşetine dökün.Ağzını bağladığınız fırın poşetini 5-6 yerinden delin.
  • Hindiyi 200 dereceye ısıttığınız fırında 1,5-2 saat pişirin.(Pişince bacakları gövdeden ayrılıyor.)
  • Fırın poşetini kesip, dilimleyerek servis tabağına alın.Üzerine sosundan gezdirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz