Malzemeler;
  • 1 adet kuru soğan
  • Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
  • 3 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
  • Su
Yapılışı;
  • Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.
  • Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.
  • Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.
  • Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.
  • Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.)
  • Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
  • Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz