Malzemeler :
Yapılışı :
- 230 gram margarin (isterseniz tereyağda olabilir) (oda sıcaklığında)
- 1 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
- 1 1/2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı kuru üzüm (arzuya göre 2-3 farklı renkte üzüm kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun!
- Fırının sıcaklığını 175 dereceye ayarlayıp ısıtınız.
- 33x23 santim ölçülerindeki bir fırın tepsisini yağlamadan kenarda bekletiniz.
- Bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, tarçın koyup, çatal veya tel karıştırıcı ile karıştırınız.
- Ayrı bir karıştırma kabında yulaf ve üzümleri karıştırınız.
- Derin bir karıştırma kabına yağ ve toz şekeri koyup, krema gibi olana kadar mikserle karıştırınız.
- Krema halindeki malzemelerin üzerine yumurta, pekmez ve vanilya esansını ilave edip tekrar karıştırınız. Bunların üzerine kuru malzeme karışımını ilave edip tekrar karıştırınız.
- Karışmış malzemelere yulaf ve üzüm karışımını ilave edip karıştırınız. Bütün malzemeler iyice bir araya gelince karıştırma işlemini bitiriniz.
- Hazırlamış olduğunuz oldukça yoğun kıvamdaki hamuru, yağlanmamış tepsiye aktarınız. Bir kaşık sırtıyla, eşit yüzeyde olacak şekilde, hafif bastırarak ve yayarak düzeltiniz.
- Hazırladığınız malzemeyi ısınmış fırında 35 dakika kadar pişiriniz.
- Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğumaya bırakınız.
- Soğumuş tek parça halindeki malzemeyi kenarlarından sıyırıp, dikkatlice düz bir zemine çıkartınız.
- Arzu ettiğiniz ebatlarda kesip servis yapınız.
Etiketler:Pasta - Kek,Yulaflı Bar
0 yorum:
Yorum Gönder