Malzemeler :

  • 230 gram margarin (isterseniz tereyağda olabilir) (oda sıcaklığında)
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
  • 1 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı kuru üzüm (arzuya göre 2-3 farklı renkte üzüm kullanabilirsiniz)
Yapılışı :
  • Fırının sıcaklığını 175 dereceye ayarlayıp ısıtınız.
  • 33x23 santim ölçülerindeki bir fırın tepsisini yağlamadan kenarda bekletiniz.
  • Bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, tarçın koyup, çatal veya tel karıştırıcı ile karıştırınız.
  • Ayrı bir karıştırma kabında yulaf ve üzümleri karıştırınız.
  • Derin bir karıştırma kabına yağ ve toz şekeri koyup, krema gibi olana kadar mikserle karıştırınız.
  • Krema halindeki malzemelerin üzerine yumurta, pekmez ve vanilya esansını ilave edip tekrar karıştırınız. Bunların üzerine kuru malzeme karışımını ilave edip tekrar karıştırınız.
  • Karışmış malzemelere yulaf ve üzüm karışımını ilave edip karıştırınız. Bütün malzemeler iyice bir araya gelince karıştırma işlemini bitiriniz.
  • Hazırlamış olduğunuz oldukça yoğun kıvamdaki hamuru, yağlanmamış tepsiye aktarınız. Bir kaşık sırtıyla, eşit yüzeyde olacak şekilde, hafif bastırarak ve yayarak düzeltiniz.
  • Hazırladığınız malzemeyi ısınmış fırında 35 dakika kadar pişiriniz.
  • Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğumaya bırakınız.
  • Soğumuş tek parça halindeki malzemeyi kenarlarından sıyırıp, dikkatlice düz bir zemine çıkartınız.
  • Arzu ettiğiniz ebatlarda kesip servis yapınız.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz