Malzemeler;

  • 2 adet yufka (üçgen parçalara kesilmiş)
  • 300 gram beyaz peynir (yufkalarda kullanılacak miktara göre daha az veya çok olabilir)
  • 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı, yıkanmış, ince doğranmış)
  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ

Yapılışı ;
  • Derin bir karıştırma kabı içersinde beyaz peyniri çatalla eziniz. İçersine doğranmış maydanozu koyup karıştırınız.
  • Üçgen kesilmiş yufkaların birtanesini düz bir zemin üzerine yayınız. Üçgenin geniş olan kısmına, 1 yemek kaşığı kadar hazırladığınız peynirli içten koyunuz. Peynirli için dış kenarlara taşmamasına dikkat ediniz ve iki yan kenarları içeri katlayacağınız şekilde boş bırakınız.
  • İki yan kenarlardaki boş bırakılmış kısımları peynirin üzerine doğru katlayınız ve üçgenin geniş olan kısmından içeriye doğru sigara sarar gibi, en uç kısma kadar sarınız. Bu sarma işlemini yaparken yufkayı ne çok sıkınız nede gevşek sarınız.
  • Üçgenin en ucunu suyla ıslatıp yapıştırınız. (Suyla ıslatma işlemini 2 ayrı şekilde yapabilirsiniz. Birincisi, küçük bir kaseye bir mikta su koyunuz, bu suya parmağınızı batırarak ıslatınız ve ıslak parmağınızı ügen kısma değdirerek ıslatıp yapıştırınız. İkinci ıslatma işlemi olarak, yine küçük bir kaseye su koyunuz ve sardığınız böreği elinize dikkatlice alarak, yufkanın ucunu kasedeki suya batırıp yapıştırınız.)
  • Bütün üçgen yufkalara aynı işlemi yapıp ayrı bir tabağa diziniz.
  • Sarılmış sigara böreklerini pişirmek için bir kızartma tavasına yeterince yağ koyup, ortanın biraz üzerinde bir ısıda ısıtınız. (Yağı yüksek ateşte kızdırırsanız böreklerin dışı pişer fakat iç kısımlar hamur kalabilir.)
  • Isınmış yağın içersine sigara böreklerini üst üste gelmeyecek şekilde koyunuz. Bir buçuk dakika kadar kızardıktan sonra, bir kızartma maşasıyla dikkatlice diğer yüzlerini çevirip yine bir buçuk dakika kadar kızartınız. Yeterli şekilde kızarmış börekleri teker teker tavadan alarak bir kağıt havlu üzerine çıkarınız. Börekleri tavadan çıkartırken, fazla yağlarının süzülmesi için dik tutarak yağların tavaya geri akmasını sağlayınız.
  • Kızartma işemi bittikten sonra, kağıt havlu üzerinde yağları süzülmüş börekleri servis tabağına aktarınız, arzunuza göre süsleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapınız.
  • Yaklaşık 16-24 adet sigara böreği.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz