Malzemeler ;
  • 1 Paket Penne Makarna 
  • 250 Gr Kıyma 
  • 18-20 Adet Mantar 
  • 2 Diş Sarımsak 
  • 1 Adet Orta Boy Domates 
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber 
  • 1 Tatlı Kaşığı Fesleğen 
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
  • Tuz
Yapılışı ;
Kaynamış suda makarnalarınızı çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bir yandan kıymanızı sıvı yağda pişirin. Üzerine biber salçanızı ekleyin ve iyice yedirin. Daha sonra dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış sarımsaklarınızı ekleyin. Mantarlar renk değiştirince kabukları soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış domateslerinizi ilave edin. Domatesler yumuşayınca mantarlı bolonezimiz hazırdır. İçine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın.
Makarnayı iyice süzdükten sonra pişmekte olan sosa ilave edip iyice karıştırın. Tabağınıza servis yaparken yine fesleğen ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası :
  • Makarna suyunuz kaynadıktan sonra tuzunuzu ilave edin. Böylece kaynama süresini kısaltmış olursunuz.
  • Mantar çeşidi olarak kültür mantarı yerine istiridye ya da kestane mantarı deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz