Malzemeler ;
Tabanı için ;
  • 6-8 Adet Tuzsuz Peksimet (Etimek)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
Muhallebisi için ;
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
Üst krema ve süsleme için;
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 3/4 Su Bardağı Süt
  • 150 Gram Dövülmüş Ceviz İçi
Yapılışı;
Isıya dayanıklı bir dikdörtgen tepsiye etimeklerimizi dizelim. Bir tavada toz şekerimizi eritip karamelize edelim. Bu sırada 1 bardak kaynamış suyumuzu hazırlayalım. Şeker eriyip karamelize olduğunda kaynar suyu ilave ederek karıştıralım. Sıcak karameli etimeklerimizin üzerine dökelim.
Sütü tenceremize alıp un ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpalım. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Daha sonra etimeklerimizin üzerine düzgün bir şekilde yayalım. Krem şantimizi hazırlarken etimek tatlımızı biraz soğutabiliriz.
Süt ve krem şanti tozumuzu mikser ile yüksek devirde iyice çırpalım. Dolapta soğuttuğumuz tatlımızın üzerine düzgünce yayalım. En üstüne de dövülmüş çeviz içini serpelim.
Püf Noktası :
Krem şanti için her ne kadar 200 ml (yani 1 Su Bardağı) süt tavsiye edilse de etimek tatlısı için 150 ml süt kullanmanızı öneririm. Daha koyu ve kaymak kıvamında duruyor ve etimek tatlısını kare dilimler halinde keserken de serviste şekli bozulmuyor.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz