Malzemeler ;
  • 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Küçük Boy Patates
  • 1 Küçük Boy Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin ya da Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Lt. Su
  • Tuz
Yapılışı ;
Patatesinizi soyun ve küpler halinde doğrayın. Soğanınızı da soyarak ince kıyın. Çorba tencerenizde yağınızı eritip soğanlarınızı biraz kavurun ve salçanızı ilave edin.  Daha sonra 1 lt. su ekleyip içerisine kalan malzemeleri ekleyin.
Pişirme esnasında çorbanızın suyu azaldığı taktirde su ilavesi yapabilirsiniz. Mercimekleriniz yumuşayıp kırılmaya başladığında el blenderı kullanarak çorbanızdaki tüm malzemeleri inceltin.Pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz. 
Püf Noktası :
  • Çorbanızı sunmadan önce dilerseniz üzerine tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ekleyerek dökebilirsiniz.
  • Bir diğer alternatif de kroton ekmek ile servis yapmaktır. Bayat ekmeklerinizi küp doğradıktan sonra ister fırında kurutabilir, isterseniz tereyağında çevirebilirsiniz.
  • Dilerseniz sebzelerinize 1 adet küçük havuç da ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet için denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz