Malzemeler ;
Terbiyesi için ;
- 500 gr İşkembe
- 7 Su Bardağı Su
- 1/2 Limon Suyu
- 2 Diş Sarmısak
Sosu İçin ;
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1/2 Limon Suyu
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Kahve Fincanı Su
- Tuz
Yapılışı ;
- 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Yemek Kaşığı Pul/Toz Biber
İşkembelerinizi iyice yıkayıp temizledikten sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Tencerenize alıp üzerine su ilave edin. İşkembe zor pişen bir ürün olduğu için düdüklü tencerede pişirmenizi öneririm. Limon suyunuzu ve sarmısağınızı da ekledikten sonra 50-60 dk kadar düdüklünüzde pişirin.
Pişen işkembelerinizi çorba suyundan alarak doğrayın. Bu esnada bir kasede un, limon suyu, yumurta sarısı ve suyu iyice karıştırın. Altı kısık bir şekilde kaynayan çorbanıza mümkün olduğunca yavaş ilave ederken çorbanızı çırpma teli ile bir yandan çırpın. Tuzunuzu ilave edin. Doğradığınız işkembeleri de ilave ettikten sonra 15 dk daha kısık ateşte kaynatın. Terbiyenin eklenmesinden sonra çorba kıvamı koyulaşacaktır.
Bir tavada yağınızı ısıttıktan sonra pul ya da toz biberinizi ilave edin. İşkembe çorbanızın servisi esnasında bu sos ile servis yapın.Servis Önerisi ;
Sarmısaklarınızı döverek biraz su ile sulandırın. İşkembe kaselerde servis edildikten sonra bu sarmısak sostan ilave edilebilir. Ayrıca sirke ve limon suyu ve isteğe bağlı olarak ilave acı pul biber de bu çorbaya eklenebilir. En iyisi tüm bunları servis esnasında masada bulundurmaktır.Püf Noktası ;
İşkembe çorbası bilindiği üzere bir de tuzlama adıyla servis yapılır. Eğer işkembelerinizi 2×2 cm civarında kareler halinde doğrarsanız tuzlama yapmış olursunuz. Ya da klasik işkembe çorbası olarak sunmak istiyorsanız işkembelerinizi pişirdikten sonra ince ince kıymanız gerekecektir.Afiyet olsun!
Etiketler:Çorbalar,İşkembe Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder