- 500 Gr Balkabağı
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
Hazırlanışı :
- Balkabağımızın kabuğunu aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Çekirdek yatağının olduğu yumuşak dokuları da temizleyelim. bir tencereye kabaklarımızı yayarak yerleştirelim. Üzerine şekerimizi serpelim. Çok kısık ateşte şeker suyunu bırakıp tekrar çekip, balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Balkabağı tatlımız soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım. Cevizimizi döverek ya da kırarak üzerine bolca serpelim ve servis yapalım
Püf Noktası :
Afiyet Olsun!
- Balkabağı tatlısı yaparken dilerseniz fırına dayanıklı ve ağzı kapaklı bir kap kullanarak 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Lezzeti çok daha farklı olacaktır.
- Ceviz içi ile birlikte dilerseniz üzerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.
- Kabaklarınızı, üzerine şekeri serptikten sonra bir gece bekletip suyunu bırakmasını sağlar ve pişirirseniz lezzeti daha da farklı olacaktır
Etiketler:Balkabağı Tatlısı,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder