Malzemeler :
  • 1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
  • Tarçın
Hazırlanışı :
Tereyağını geniş ve büyükçe bir teflon tavada eritin. Kısık ateşte unu yavaşça  eklerken ahşap bir kaşık ile sürekli karıştırın. Un rengini değiştirene kadar karıştırmaya devam edin. Bu sırada sütü ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın.
Unun rengi değişir değişmez sütü yavaşça ilave ederken unu hızla karıştırmaya devam edin. Sütü ilave ettikten hemen sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı kaşığın arkası ile tüm süreçte ezerek sürekli çevirin. Pişirme işlemi devam ettikçe karışım birbirine yapışmaya, hem kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır. İyice toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz. Üstünde de mutlaka dövülmüş ceviz içi ve tarçın ilave etmeyi unutmayın.
Püf Noktası :
  • Un helvası yaparken süt yerine su da kullanabilirsiniz.
  • Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını geçmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin.
  • Dilerseniz süsleme için hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz