Malzemeler :
- 5 yufka,
- Yarım kg kıyma,
- İki büyük kuru soğan,
- İki küçük patates,
- İki kaşık terayağ,
- İki yumurta ( biri içine biri üstüne )
- tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik.
- Harcı için bir kase zeytinyağı su karışımı.
Yapılışı :
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağı bi tavaya alıp kavuralım.Ardından kıymayı ekleyelim kıyma kavrulunca kabuğunu soyup rendelediğimiz iki patatesi kıymaya ekleyelim karıştırıp altını kapatalım.
- Soğuyan kıymamıza bir yumurtayı kıralım.Tuzunu baharatını ekleyelim.
- Yufkamızı tezgaha serip arasına yağ su harcımızdan sürüp yarım daire olacak şekilde ikiye katlayalım harçtan bi kaşık daha gezdirip geniş tarafına kıymalı iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
- Tepside "M" şeklini alacak şekilde dizelim.tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Fırından çıkınca "M" nin ortasından kesip servis tabaklarına alalım .
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Kıymalı Kol Böreği
0 yorum:
Yorum Gönder