Malzemeler :
  • 5 yufka,
  • Yarım kg kıyma,
  • İki büyük kuru soğan,
  • İki küçük patates,
  • İki kaşık terayağ,
  • İki yumurta ( biri içine biri üstüne )
  • tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik.
  • Harcı için bir kase zeytinyağı su karışımı.
Yapılışı :
  • Soğanları yemeklik doğrayıp yağı bi tavaya alıp kavuralım.Ardından kıymayı ekleyelim kıyma kavrulunca kabuğunu soyup rendelediğimiz iki patatesi kıymaya ekleyelim karıştırıp altını kapatalım.
  • Soğuyan kıymamıza bir yumurtayı kıralım.Tuzunu baharatını ekleyelim.
  • Yufkamızı tezgaha serip arasına yağ su harcımızdan sürüp yarım daire olacak şekilde ikiye katlayalım harçtan bi kaşık daha gezdirip geniş tarafına kıymalı iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
  • Tepside "M" şeklini alacak şekilde dizelim.tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca "M" nin ortasından kesip servis tabaklarına alalım .
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz