Malzemeler :
  • İki kemiksiz tavuk göğsü
  • Bir kavanoz garnitür (böreğin ölçüsüne göre küçük yada büyük kavanoz)
  • Tuz,baharat(kekik,kırmızı biber v.s. )
  • 5 yufka
  • Yufkalar için yağ 
Yapılışı :
Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp yağsız tavada soteleyelim.Etler suyunu çekip pişince biraz(yaklaşık iki yemek kaşığı) zeytinyağı ekleyip kavrulmasına yardımcı olalım.Kavrulunca garnitürü suyunu süzüp tavaya alalım beraber Karıştıralım. Tuzunu arzu ettiğimiz baharatları ekleyip ocaktan alalım.Soğurken tezgaha yaydığımız yufkayı dörde bölüp hazırladığımız yağ ve su karışımından soslayıp içimizden koyup bildiğimiz bohça böreği şeklinde saralım ters çevirip tepsiye dizelim.Yumurta sarısı ve çörek otu yada susam la süsleyip yaklaşık 200C de pişirelim.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz